«Зірки Прикарпаття» зібрали близько сотні спортсменів


Силою, пластичністю і грацією дивували та захоплювали молоді гімнасти. На міжнародному турнірі «Зірки Прикарпаття». Уже традиційні для Івано-Франківська змагання зібрали близько сотні спортсменів. З України, Франції та Молдови.

Аркадій Кантаржи – тренер французької жіночої команди гімнасток. Своїх учнів на змагання в Україну привозить не вперше. Втім, каже, тут ставлення до цього виду спорту зовсім інше, аніж у Франції, пише ТРК Вежа.

Продемонструвати власний професіоналізм могла б і іванофранківчанка Катерина. Похвалитись дівчині є чим – нині вона тренується в олімпійському резерві України. Втім, цього разу спортсменка тримає кулачки за подруг.

Понад чотири години під прискіпливим поглядом професійного журі. Спортсмени викладаються на повну. Адже кожен тверезо оцінює конкурентів.

А от спортсменка із Франції Емануелла впевнена, конкурентів їй на цих змаганнях немає. І не лише тому, що у своїй країні вона – триразова чемпіонка з гімнастики.

Поки одні уже виборюють позитивні оцінки – інші ще відточують майстерність. Під пильним наглядом тренерів. Ті ж хвилюються не менше за учнів.

Першими на манеж вийшли юнаки. Відтак, перші й зійшли на п’єдестал. Гімнаст із Коломиї Олександр здобув звання Майстра Спорту. У своїй віковій категорії. Втім, як справжній спортсмен – власні досягнення оцінює критично.

Шість приладів – для юнаків. Та чотири – для дівчат. Журі обрало кращих у кожній віковій категорії. Переможців нагородили грамотами та пам’ятними подарунками.