Зростає кількість інверторних кондиціонерів в Івано-Франківську


Постійно зростає кількість кондиціонерів із застосуванням інверторних технологій: більше 90% світового виробництва настінних кондиціонерів припадає на інверторні. Не виняток Івано-Франківськ, де з кожним днем збільшується кількість користувачів таких кондиціонерів.

Що таке інверторний кондиціонер

Кондиціонер, який обладнаний спеціальним пристроєм – інвертором, що перетворює змінний струм в постійний і навпаки, називається інверторним. 

У звичайної системи кондиціювання передбачено всього 2 режимних стани компресора – «включений» і «виключений». При запуску він вмикається на повну потужність, поки повітря охолоджується до заданої температури, потім повністю виключається. Коли температура підніметься хоч на один градус – знову вмикається. 

Інверторний прилад працює зовсім по іншому. Після того, як користувач за допомогою пульта керування встановлює необхідний рівень температури, кондиціонер завдяки спеціальним датчикам виконує необхідні виміри та включає компресор на максимальну потужність. Це дає можливість швидко досягти потрібних параметрів, після чого компресор переходить на роботу в економному режимі. Інверторне обладнання підходить для цілодобової роботи. 

Переваги інверторних кондиціонерів

 

Кондиціонер з інверторним компресором підтримує оптимальну температуру, завдяки тому, що безперервно та плавно регулює потужність компресора на низьких оборотах. Інвертору не потрібно знову запускати двигун в роботу, компресор завжди включений. Це дозволяє зменшити енерговитрати, знизити рівень шуму, більш точно підтримувати встановлену температуру, працювати у вищому діапазоні зовнішніх температур. Детальний опис характеристик інверторних кондиціонерів можна знайти за посиланням: https://vencon.ua/catalog/kondicionery-split-sistemy/tip-kompressora-invertornyj, також є можливість порівняти інверторні і звичайні моделі. В цілому переваги інверторних моделей зводяться до наступного:

- плавність регулювання

- висока точність підтримки температури

- надійність

- низький рівень шуму

- економія електроенергії

- працюють на обігрів

Слід враховувати, що моделі інверторного типу мають вищу вартість, складність ремонту та підбору запасних частин. Проте в сучасних інтернет-магазинах кліматичної техніки завжди можна підібрати інверторний кондиціонер за оптимальним співвідношенням ціна-якість. Інверторний кондиціонер високотехнологічний виріб, який не може бути дешевим. Вища вартість компенсується за рахунок економії електроенергії та більшого комфорту при їх роботі.

Який вибрати кондиціонер

 

Кращий інверторний кондиціонер – той, який підібраний під приміщення індивідуально, правильно встановлений та правильно експлуатується. Асортимент настільки широкий, що звичайний покупець розгублюється. Вибір потрібно робити за потужністю, енергоефективністю, системою очищення, технологією управління та за виробником. Тому краще купити кондиціонер відомої марки, це буде надійніше. Серед популярних виробників потрібно відзначити безперечних лідерів – Daikin, Mitsubishi та LG. У них висока якість комплектуючих та складання, хороша система самодіагностики, яка захищає від неправильного використання техніки. Також вони працюють на безпечному фреоні, мають довготривалий термін експлуатації та сучасний стильний дизайн. 

Якщо існують сумніви, який кондиціонер вибрати, щоб він був ефективним в умовах клімату Івано-Франківська та максимально підходив вимогам будинку чи квартири, зверніться до професійних консультантів спеціалізованих магазинів інженерних рішень, які допоможуть розібратись в тонкощах, зробити грамотний технічний розрахунок та запропонують те, що потрібно.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!