Франківка стала лавреаткою європейської культурної премії KAIROS


Українська культурна менеджерка, співзасновниця медіа post impreza та кураторка «Асортиментної кімнати» в Івано-Франківську Альона Каравай стала лавреаткою європейської культурної премії KAIROS у Німеччині.

Про це повідомили на сайті фонду, що вручає нагороду, пише Читомо.

«Каравай організовує зустрічі між людьми та середовищами, які інакше б ніколи не зустрілися або не навчилися одне в одного. Альона Каравай та її організації наразі захищають митців та твори мистецтва та протистоять спробам росії знищити незалежну українську культуру: вони швидко та безбюрократично пропонують притулок, коли митцям доводиться тікати. Вони приносять у безпечне місце загрожені твори мистецтва і зберігають їх. Вони замовляють мистецтво та відкривають свої простори для виставок і перформансів. Вони пропонують митцям те, що є життєво необхідним: мати можливість працювати, бути побаченими, зустрічатися з авдиторією», — зазначили на сайті фонду.

Європейською культурною премією KAIROS з 2007 року відзначають європейських митців та науковців у галузях сценічного мистецтва, музики, архітектури, кіно, фотографії, літератури та журналістики. Вона надається як культурним діячам, так і митцям, що «уможливлюють культурні процеси» в ролі «поштовху для подальшої роботи».

«Нагорода відзначає як мистецькі індивідуальні досягнення, так і роботу тих, хто робить можливою культуру в Європі та дає їй вирішальний імпульс: продюсерів, художніх керівників, видавців, директорів фестивалів та інших ініціаторів. Названа на честь бога “слушного моменту” в грецькій міфології, нагорода одночасно є визнанням і заохоченням: вона призначена для митців і активістів культури, які працюють і мають вплив у своїх галузях у новаторський, авангардний і піонерський спосіб без ще досягнувши зеніту своєї творчості», — повідомила на своїй фейсбук-сторінці науковиця Ірина Чужинова.

Премію надає Alfred Toepfer Foundation. Винагорода становить 75 тисяч євро.

Як зазначила Альона Каравай для Суспільного, грошову винагороду вона планує передати на підтримку громадських та волонтерських ініціатив, пов’язаних з відбудовою Донеччини — її рідного регіону.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!