Фахівці Медуніверситету розпочали теоретичні навчання з екстреної медичної допомоги у зоні АТО


Врятувати під обстрілами. Фахівці Медичного університету розпочали теоретичні навчання з екстреної медичної допомоги у зоні АТО. На дві години кімната стала полем бою, а манекен – пораненим бійцем.

 Під час відтворення екстремальних  ситуацій, постраждалого зображав студент медичного вишу. Далі в хід пішли транспортувальний корсет,шийний комірець, надувна подушка, термопокривало та сумка фельдшера.  Одразу ремарка  від викладача: яскравість медичних матеріалів доречна лише в мирний час. На війні спорядження має бути непомітного кольору. Адже військові лікарі – особлива мішень для ворога, повідомляє ТРК Вежа.

Ініціатива про проведення медичного всеобучу не випадкова. Адже уже є бажаючі поповнити шеренги добровольчого медичного батальйону  “Гіппократ”. Військова медицина має свою специфіку, кажуть медики.  Аби допомагати пораненим якісно і  без прикрих наслідків, необхідні відповідні знання та навички.

Слухачі медичних курсів  навчалися повертати до свідомості поранених бійців, відновлювати серцебиття та транспортувати їх із поля бою.

Військові медики-початківці, які готуються у “відрядження на війну”, навчатимуться 48 годин. Також вони опанують тактичну медицини з імітацією бойових дій.