Прокуратура: Франківські чиновники взяли хабар за фіктивний конкурс на оренду приміщення


Вчора в Івано-Франківську на хабарі впіймали директора Фонду комунального майна міста Богдана Чупірчука та директора стадіону "Рух" Івана Слюсара.

Сьогодні, 13 березня, з цього приводу відбувся брифінг прокурора Івано-Франківської області Ігоря Настасяка.

Прокурор розповів, що підприємець особисто прийшла в прокуратуру і написала заяву. Були проведені слідчі дії та зафіксовано всю хронологію зустрічі, інформує Бліц-Інфо з посиланням на Фіртку.

За словами обласного прокурора Ігоря Настасяка, зібрана вся необхідна доказова база.

Слідчим відділом прокуратури здійснюється досудове розслідування за ознаками злочину, по тому, що міський чиновник Івано-Франківської міської ради та директор спорткомплексу вимагали 12 березня 2015 року близько 12-13 години в місті Івано-Франківську від підприємця неправомірну вигоду у вигляді грошей в сумі 5 тисяч доларів США та 7,5 тисяч гривень за сприяння позитивного вирішення питання надання в оренду нежитлового приміщення для здійснення підприємницької діяльності на території спорткомплексу.

«Вчора близько 12:30 години цей міський чиновник зустрівся з підприємцем навпроти центрального входу залізничного вокзалу міста Івано-Франківськ за адресою вулиця Привокзальна 1. Під час зустрічі чиновник, перебуваючи поруч з підприємцем в салоні автомобіля марки Mitsubishi одержав від підприємця предмет неправомірної вигоди в сумі 5 тисяч доларів США. Після чого працівниками прокуратури Івано-Франківської області спільно із УБОЗ УМВС цього чиновника було затримано. А предмет неправомірної вигоди, у вигляді 5 тисяч доларів США був вилучений з бардачка автомобіля. Директор спорткомплексу через деякий проміжок часу одержав неправомірну вигоду в сумі 7,5 тисяч гривень. На робочому місці предмет неправомірної вигоди було вилучено. На даний час проводяться слідчі дії», - повідомив прокурор області.

Наразі проводяться всі необхідні слідчі дії по кримінальному провадженню для встановлення об’єктивності в цій ситуації. Окрім цього взяті всі необхідні дозволи з суду, щодо проведення гласних і негласних слідчих дій.

В даний час готується підозра про скоєння цього правопорушення і також готуються документи по обранню міри запобіжного заходу судом.

Прокуратура проситиме міру запобіжного заходу – арешт.

До теми: У Франківську затримали двох посадовців на одержанні хабара