Вулиця Шевченка стане територією спільного простору


Вулиця Шевченка стане територією спільного простору. Відтак велосипедисти, пішоходи і навіть автомобілісти будуть тут на рівних правах, стверджують в комунальному Департаменті. Вздовж дороги не буде поділу між тротуарами і основною частиною вулиці. А посередині розміститься парковка для автівок.

Таке проектування центральних вулиць широко застосовується в європейських країнах. Тож розробники проекту благоустрою вулиці Шевченка вирішили не відставати від провідних тенденцій будівництва доріг, інформує Вежа

Ремонт вулиці Шевченка розпочато ще у липні. Спершу комунальники замінили підземні комунікації та мережі вуличного освітлення. Повністю оновили систему водовідведення. Наразі відбувається облаштування дорожнього покриття. Його вистеляють бруківкою. Паралельно фахівці “Міськсвітла” облаштували ліхтарі вздовж вулиці. Про естетичний вигляд вуличного освітлення дбають не лише комунальники. Своїми дизайнерськими ідеями діляться і маленькі іванофранківці.

Мешканці міста з нетерпінням чекають завершення реконструкції вулиці Шевченка. Адже вона входить до основних пішохідних зон середмістя. Не зважаючи на ремонтні роботи, люди продовжують рухатися в цьому напрямку.

Вулиця Шевченка має неабияку історичну цінність. Тож по завершенню капремонту в мерії мають намір реалізувати тут товорчі проекти. Переконані, ця частина серердмістя повинна стати однією з основних туристичних атракцій.

Вартість реконструкції вулиці сягає 4 мільйона гривень. Ремонт комунальники обіцяють завершити до кінця осені.