Благодійна допомога, цінні папери та дорогі подарунки: Що задекларував ректор ПНУ


На сайті Національного агентства з питань запобігання корупції з'явилися електронні декларації керівників франківських університетів.

Зокрема, очільник Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника Ігор Цепенда задекларував житловий будинок у Татарові (загальною площею 116,5 кв.м) за 175 000 грн та земельну ділянку у Татарові (загальною площею 826 кв.м.) вартістю 145 235 грн, інформує кореспондент Бліц-Інфо. Будинок та землю ректор купив нещодавно - у грудні 2016 року.

В той же час дружині Цепенди належить квартира у Франківську загальною площею 82,5 кв.м. Серед транспортних засобів Ігор Цепенда задекларував автомобіль "Chrysler Voyager" 2001 р. в., придбаний в 2005 році.

У розділі «Цінні папери» освітянин вказав акції у ПАТ «Прикарпаттяобленерго».

Натомість його сину належать 25% від загального капіталу в товаристві з обмеженою відповідальністю "ТОП КОНСАЛТ УКРАЇНА", де він є кінцевим бенефіціаром.

Що стосується доходів сім’ї, то згідно декларації, ректор ПНУ отримав 281 026 грн зарплати та 44 295 грн зароблених за сумісництвом у тому ж виші та 10 334 грн благодійної допомоги отриманої від університету. Окрім того, Ігор Цепенда задекларував 254 798 грн отриманих від зайняття незалежною професійною діяльністю та вартість путівки на відпочинок, оздоровлення на території України дітей віком до 18 років. А також вказав два подарунки у негрошовій формі загальною вартістю 320 235 грн, 287 грн бонусів та 105 грн процентів від вкладу у банку.  Слід зауважити, вартість вказаних подарунків збігається з ціною минулорічної покупки ректора - будинку та землі у Татарові. А зробив такий дорогий подарунок очільнику університету батько - Євген Цепенда.

Водночас його син з доходів отримав тільки 3 300 грн стипендії. В той же час дружина за рік отримала 36 734 зарплати та 2 690 грн благодійної допомоги.

Окрім того, Ігор Цепенда вказав у декларації у членство у ГО «Українська академія політичних наук» та «Федерація волейболу України».

До теми: Мільйон у банку, будинок і валюта "під матрасом": Що задекларував ректор ІФНТУНГ

Квартира, автівка та гроші на рахунку: Чим володіє ректор Франківського медуніверситету