Франківська міська рада підтримала скандальні будівельні питання


Сьогодні, 8 липня, сесія франківської міської ради розглядала питання про затвердження детального плану території декількох ділянок у франківську, на яких планується забудова.

Зокрема йшлося про уточнення положень діючого генерального плану м. Івано-Франківська в межах вулиць Крайківського – Макогона – Промислова» інформує Бліц-Інфо.

На засідання сесії прийшли невдоволені мешканці мікрорайону Княгинин, які вимагали від депутатів не голосувати за це рішення, оскільки не були проведені громадські слухання. Зі звинуваченнями людей не погодився головний архітектор міста Дмитро Нижник, який показав протокол громадських слухань з цього питання за жовтень минулого року.

Обурені мешканці відразу підійшли до чиновника щоб поглянути на документ. У ньому і справді йшлося про те, що слухання були і на них прийшли тільки двоє людей. 

На підвищених тонах люди запропонували облаштувати на території промислових зон парк. Проте їм пояснили, що парку на території колишнього асфальтного заводу бути не може, натомість на цій території планується збудувати не тільки будинків, а й багато соціальної інфраструктури, наприклад дитсадок.

У підсумку Руслан Марцінків запропонував людям компромісне рішення - сесія проголосує, а потім будуть проведені ще одні громадські слухання на яких вислухають пропозиції мешканців району та постараються їх максимально врахувати.

Після цього рішення поставили на голосування. "За" проголосувало 28 депутатів з 32-х присутніх у залі, двоє "утримались", двоє були "проти".

Наступним прийняли рішення стосовно детального плану території на вул. Мазепи біля міського озера де ведеться будівництво будинку клубного типу "Парус" . Зокрема йшлося про розробку плану для будівництва тенісних кортів. Як і в попередньому рішенні більшість депутатів проголосували "за".

Варто зауважити, що майже одноголосно депутати підтримали і рішення про розробку детального плану території навколо міського озера, яке запропонували активісти.

До теми: Франківський забудівник хоче легалізувати елітні апартаменти на озері, прикриваючись кортами

Франківські активісти вимагають у влади зупинити “ґвалтування” міста забудовами

Комісія рекомендує: На сесії міськради розглянуть скандальні будівельні питання