Прокуратура має достатньо доказів у справі ямницького війта-хабарника Зелінського


Прокуратура має достатньо доказів, аби довести, що ямницький сілький голова Микола Зелінський отримав хабар.

У цьому під час брифінгу запевнив журналістів прокурор Івано-Франківської області Олександр Стратюк, передає кореспондент Бліц-Інфо.

Як відомо, затриманий на хабарі Микола Зелінський звинуватив журналістів у брехні. Мовляв, злочинець не він, а ЗМІ, а його ж підставили недруги. Сьогодні ж прокурор Стратюк запевнив, що в прокуратури є достатньо доказів по цій справі. Адже, ще до затримання правоохоронці проводили негласні слідчі дії. Зокрема, записували телефонні розмови. Це все буде представлено в суді, хоча наразі слідство триває.

Нагадаємо, 20 січня  в одному з місцевих відпочинкових закладів Ямниці на хабарі в 3 тисячі доларів затримали чиновників Ямницької сільської ради. Серед них – діючий голова села і колишній депутат обласної ради від "Батьківщини" Микола Зелінський. За словами правоохоронців, посадовці вимагали від підприємця за виділення земельних ділянок 180 тисяч доларів США.

Під час обрання запобіжного заходу Зелінському його адвокат зазначав, що у його підзахисного із доходу тільки 5 тисяч на місяць і в нього немає майна. Однак через два дні він вийшов під заставу у 150 тисяч гривень.