Прикарпатець поцупив телефон у знайомої, коли вони разом були в гостях


До чергової частини Тисменицького відділу поліції звернулася 33-річна мешканка м. Івано-Франківська та повідомила про те, що, перебуваючи в гостях у своїх знайомих, невідома особа викрала її мобільний телефон марки «ХУАВЕЙ У22».

У результаті оперативно-розшукових заходів поліцейські встановили, що до крадіжки причетний 32-річний товариш заявниці. Як виявилося, вона разом із ним приїхали в гості до спільних знайомих, які проживають одному із сіл Тисменицького району.

Коли заявниця залишила свій телефон «товариш» скористався нагодою і привласнив чуже. Поклавши його до своєї кишені, продовжував спілкуватися, жодним чином не видаючи себе. У скоєному чоловік зізнався та розповів що крадений мобільний телефон мав намір продати, але його діям завадили працівники поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка). Санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавлення волі на строк до трьох років. Сектор комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області