Реструктуризація замість вбивства: Енергетики порадили прикарпатцю, як залишитись зі світлом


Під час вчорашнього засідання міської ради до залу увірвався чоловік, який поскаржився, що йому хочуть відрізати світло.

Відчайдушний прикарпатець погрожував вбити тих, хто прийде відрізати йому світло за борги.

Фахівці АТ «Прикарпаттяобленерго» оперативно зреагували на проблемну ситуацію зі споживачем. Як вдалося з’ясувати, чоловік проживає разом з сім’єю у будинку матері-пенсіонерки.

Станом на 1 травня родина дійсно має заборгованість за електропостачання у сумі 2475,61 грн. за березень-квітень 2017-го року. Однак, незважаючи на цю проблему, чоловік не звертався для її вирішення, ані до сільського голови, ані до АТ «Прикарпаттяобленерго». Тож 19 травня йому було вручено повідомлення про вимкнення електропостачання. 

«Наша компанія з розумінням ставиться до складної ситуації в якій опинився споживач, - розповідає заступник комерційного директор АТ «Прикарпаттяобленерго» Василь Бойчук. – У нас для таких випадків розроблений механізм реструктуризації заборгованості. Потрібно тільки звернутися із відповідною заявою у Центр обслуговування клієнтів і наші фахівці допоможуть знайти оптимальний варіант для реструктуризації боргу», - запевняють у компанії. 

Також в "Прикарпаттяобленерго" нагадують, що споживачі, які з різних обставин не мають можливості вчасно розрахуватися за електричну енергію, можуть укласти договір про реструктуризацію заборгованості і виплачувати борг частинами.

Для цього треба:

1. Звернутися у Центр обслуговування клієнтів за місцем проживання.
2. Написати відповідну заяву.
3. Надати такі документи:
- Довідку про склад сім’ї;
- Довідку про доходи членів сім’ї;
- Акт обстеження житлових умов від сільської ради.