Суд у справі патрульного Гончарука


20 квітня о 10.00 годині в Івано-Франківському міському суді відбудеться засідання у справі патрульного Леоніда Гончарука. Суддя Зеленко О. В

Нагадаємо, командира роти патрульної поліції Івано-Франківська Леоніда Гончарука звинувачують у перевищенні службових повноважень (ч. 2 ст. 365 ККУ). Санкція статті передбачає від трьох до семи років. Командир роти прибув на підтримку колег, що зупинили автівку екс-міліціонера Михайла Ільницького. Той відмовився проходити освідчення і вів себе доволі агресивно, намагався втекти з місця події. Також на його захист кинулась вся родина, з якою він їхав в авто - дружина, син з невісткою та діти. "Відбити" п'яного водія у патрульних намагались і його знайомі, що прибули на місце. Зокрема, й відомий франківський активіст на прізвизько Хімік. Про "пригоди" тієї ночі ще в червні розповідав начальник патрульної поліції Івано-Франківська Дмитро Міхалець, виклавши відео у Facebook, який теж прибув на місці після кількогодинних баталій патрульних з "групою підтримки" Ільницького.

Пізніше Михайло Ільницький заявив, що командир роти наніс йому кілька синців на ногах та зламав мізинець, коли садив до поліцейського авто. До слова, міський суд визнав Ільницького винним за статтями 130 і 185 КУпАП – "водіння у нетверезому стані" та "злісна непокора поліції", оштрафував його на 10 200 гривень та позбавив права керувати транспортним засобом на рік. Та екс-міліціонер оскаржує постанову першої інстанції в апеляційному суді та перекладає вину на свою невістку. Мовляв, за кермом була вона. Цікаво, що покази свідків у суді розходяться з відео. До прикладу, один із свідків спершу ствержував, що був з ними в авто, потім - що йшов з магазину і побачив інцидент.

Попри те, прокуратура відкрила кримінальне провадження проти командира роти Леоніда Гончарука та подала клопотання про відсторонення його від посади. Суд його задовольнив. Цікаво, що досудове слідство триває вже кілька місяців, втім клопотання  про відсторонення патрульного від посади надійшло до суду лиш напередодні.

Михайло Ільницький - колишній міліціонер, у 2014 претендував на посаду начальника управління МВС, очолює громадську організацію "Громада і закон", у 2012 році балотувався до Верховної Ради.

До теми: Помста прокурорів? Нардеп розповів важливу деталь у справі проти патрульного

Не пив і за кермом не сидів: Апеляційний суд виправдав екс-міліціонера Ільницького.

"Судді, прокурори, ви там охреніли?!", - соцмережі про справу проти франківського патрульного.

Все, аби приховати правду? Франківського копа судять за зламаний палець п'яному екс-міліціонеру

Колишній міліціонер, якого від патрульних захищав "Хімік", у суді перекладає вину на свою невістку

Міністр МВС вручив відзнаку франківському патрульному, відстороненому від служби

Екс-міліціонер Ільницький хоче від франківського патрульного мільйон гривень за моральні страждання