Три роки після Майдану: Україну і світ чекають великі зміни?


Сьогодні, 21 листопада вся Україна відзначає День гідності та свободи. Минуло вже три роки від початку революції гідності.

Кожен для себе визначає чи за цей час в нашій державі відбулися зміни за які стояв Майдан, адже в будь-якій революції найголовнішими є наслідки. Варто зауважити, що за цей час багато українців розчарувалися і зневірилися в результатах революції. Війна на сході, важка соціально-економічна ситуація. Здавалося б гірше вже нікуди і ми переживаємо найтяжчий період в історії

Та історія має звичку повторюватись. Тож кореспондент Бліц-Інфо поцікавився у знавців історії, чи не нагадує їм сьогоднішня ситуація в Україні події минулого та попросив провести історичні паралелі.

Громадський діяч Віталій Перевізник каже, що події сьогодення можнапорівняти з революцією на початку 20 століття та проголошення УНР.

"Ці події перегукуються, адже ворог той самий – Росія, для якої незалежна Україна - це смерть. Як і тоді інтелектуали кожен сам за себе, а не об’єднані однією метою. Світ спостерігає за подіями в Україні, проте має в них свої інтереси. Як і тоді ми бачимо філософське ставлення європейських країн та  урядів до Декларації про права людини, адже гинуть українці, а всі рахують гроші, які втратили на санкціях", - резюмує активіст.

Віталій Перевізник переконаний, що найголовніше, аби повстань було менше, а революція тривала у серцях і щоденних діях кожного українця.

 «Я думаю, що великі зміни чекають і світ, і нас. Адже те, що відбудеться у нас буде мати вирішальне значення для всього світу. Сподіваюся, що все зміниться у позитивний бік, але невідомо, які жертви нам доведеться ще принести», - підсумовує Перевізник. 

До теми: Три роки після Майдану: Досвід минулого нічого українську владу не навчив?

Три роки після Майдану: Сучасна Україна нагадує період "Руїни"?

Три роки після Майдану: Порошенко повторює долю гетьмана Виговського?