У двох районах Прикарпаття повінь підтопила понад два десятки будинків і дорогу


Про це повідомляє управління з питань цивільного захисту ОДА.

За інформацією голови Печеніженської ОТГ від 8 червня внаслідок сильних опадів 7 червня відбулося підняття річок Печеніга, Сопівка, які протікають по території Печеніженської ОТГ. В наслідок чого зазнали підтоплення 17 господарств в смт. Печеніжин (вул. Довбуша, С. Стрільців, Б. Хмельницького, Коцюбинського) та 4 господарства в с. Молодятин (С. Стрільців).

Станом на 22.30 год. 7 червня вода самостійно повернулася в русло потічка, без негативних наслідків. 8 червня головою Печеніжинської ОТГ проведено засідання місцевої комісії з ТЕБ та НС. 

8 червня о 17.50 год. в ДПРЧ-12 смт. Верховина від начальника відділу Верховинського ДЕД поступило повідомлення про те, що внаслідок дощу та підняття рівня води, з подальшим виходом потоку з русла безпосередньо на дорогу, частково відсутній проїзд на автомобільній дорозі місцевого значення між с. Красноїлля та с. Перехресне Верховинського району.

В результаті підтоплення підмито 1.5 км дорожнього полотна. На місце події направлено один трактор Верховинського ДЕД. Станом на 18.45 год. 8 червня рівень води в потоках знизився, транспортне сполучення обмежено можливе. 

До теми: Нестримна стихія: Через сильні дощі прикарпатські річки виходять з берегів

На Коломийщині річка вийшла з берегів і затопила селище

Вчорашня негода наробила лиха у Надвірнянському та Коломийському районах

Через негоду в Делятині підтопило 42 будинки, дорогу та залізничне сполучення