У Галицькому районі селяни знову перекрили дорогу до стихійного сміттєзвалища


У середу, 27 травня мешканці сіл, що у Галицькому районі знову зібрались біля заїзду на незаконне сміттєзвалище.

Нагадаємо, два дні назад люди вже блокували заїзд до сміттєзвалища. Таким чином люди вимагали його закриття. Тоді до мешканців сіл Німшин та Демешківці приїжджали голова РДА Сергій Канюк та очільниця Бурштина Роксолана Джура. Чиновники пообіцяли людям, що зберуть спеціальну комісію. У її складі повинні бути представники екологічної інспекції, профільного департаменту ОДА та депутатів. Вони повинні вирішити, що далі робити зі сміттєзвалищем.

Як розповів активіст Василь Абрамів, сьогодні люди знову заблокували дорогу. Втім, представників влади наразі немає, пише Бліц-Інфо.

«Де-юре власником сміттєзвалища є комунальне підприємство «Житловик». Він отримує кошти від Галича, ОТГ району за утилізацію сміття. А насправді – сміттєзвалище незаконне, ніякої документації немає, ніякі податки за шкоду довкіллю «Житловик» не сплачує, а просто заробляє», - зазначає активіст.

За підрахунками Абраміва, комунпідприємство отримує більше мільйона гривень в рік. Відтак, на рекультивацію сміттєзвалища мало б витрачатись 100 тисяч в місяць, але насправді нічого не робиться.

Місцеві мешканці обурюються, що ніяких документів на це сміттєзвалище у влади немає, адже воно є несанкціонованим.

«За оренду землі ніхто також не платить. Річ у тому, що Бурштинська міська рада ще й бере у людей гроші за вивезення сміття сюди», - розповідає селянин.

Люди розповідають, що звертались до всіх можливих представників влади, однак ніхто нічого не відповідає.

Мешканці села Німшин також підготували колективне звернення до Демешківської сільської рази з вимогою закрити стихійне сміттєзвалище.

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!