Як ректор ПНУ Ігор Цепенда обливався крижаною водою, щоб допомогти в лікуванні колишньому випускнику


Отримавши виклик міжнародного руху IceBucketChallenge від Ольги Гриців, ректор Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, професор Ігор Цепенда приєднався до благодійного крижаного флешмобу «Подаруй життя солдату».

Крім нього облились водою біля пам’ятника Василю Стефанику й ректорат ПНУ та десятки студентів.

Як зауважив Ігор Цепенда, для нього це не просто прийняття участі у благодійному флешмобі, а й можливість допомогти колишньому випускнику університету.

«Сьогодні студенти прийшли підтримати не тільки мене. Адже, ця акція в першу чергу спрямована на підтримку наших солдат. Ми вже декілька місяців працюємо для того, щоб проводити реабілітацію, збирати кошти для тих людей, які беруть участь у бойових діях та потребують допомоги. Для цього ми розпочали акцію збору коштів. Сьогоднішню акцію ми хочемо присвятити нашому випускнику, людині-герою, командиру взводу батальйону «Айдар» Олегу Сухарєву, який отримав численні поранення і зараз знаходиться у важкому стані. Ми хочемо зібрати кошти на його лікування, оскільки це дійсно людина, яка заслуговує поваги», - розповів Цепенда.

Деталі дивіться у відео кореспондента «Бліц-Інфо».