Екологічна ініціатива від ПАТ «Прикарпаттяобленерго»


Акція під назвою «Батарейки, здавайтеся!» проходить у всіх районах області.

Цей рік у ПАТ «Прикарпаттяобленерго» оголошено «зеленим» — він минає під гаслом «Ми обираємо зелену лінію – ліню життя!».

Серед екологічних ініціатив енергетиків – збір використаних батарейок для передачі їх на переробку на спеціалізованому підприємстві. Така акція під назвою «Батарейки, здавайтеся!» проходить у всіх районах області. Одночасно людям нагадують, що в Україні щодня використовуються понад 10 тонн батарейок, які викидаються зі звичайним сміттям. А це є екологічним злочином, адже після потрапляння в сміття металеве покриття батарейки руйнується від корозії, і важкі метали потрапляють в ґрунт і ґрунтові води, а звідти до річок, озер та інших водойм. Одна «пальчикова» батарейка при розкладанні здатна забруднити близько 400 л ґрунтових вод і ґрунт на площі 20 кв. м.

За словами ініціатора акції провідного інженера ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Юрія Кулинича, маленька батарейка може завдати шкоди у десятки разів більше, ніж ті гори сміття, які ми щодня виносимо зі своїх квартир. Тому запропонували своїм працівникам приносити використані батарейки та акумулятори у пункти здачі на підприємстві.