Прокурор: За статтями, що інкримінують Коцабі не передбачено м’якших мір запобіжного заходу


Сьогодні в Івано-Франківському міському суді відбулось судове засідання щодо обрання запобіжного заходу скандальному івано-франківському блогеру Руслану Коцабі. В ході судового засідання суд постановив застосувати до Коцаби міру запобіжного заходу – 60 днів тримання під вартою.

Нагадаємо, що журналісту висунута підозра за ст.111 (державна зрада) та ст. 114 (шпигунство) Кримінального кодексу України.

Як пояснив прокурор Петро Гаврилюк, в ході проведення досудового розслідування у відповідності до вимог чинного законодавства було здобуто достатньо доказів, які слугували підставою для оголошення підозри у вчинені даних злочинів Руслану Коцабі, інформує корспондент Бліц-Інфо. 

Також Гаврилюк зазначив, що тримання під вартою журналіста пов’язане з тим, що в ході досудового розслідування було виявлено ризики, які передбачені Кримінально-процесуальним кодексом, що унеможливлюють подальше провадження судового розслідування без застосування більш м’якої міри запобіжного заходу.

«Крім того, - зазначив прокурор, -  до Кримінально-процесуального кодексу внесені зміни відповідно до яких особа, яка підозрюється вчинені злочинів, зокрема статей 111 та 114, неможливо застосовувати більш м’які міри запобіжного заходу».