В Івано-Франківську розпочався сезон капремонту доріг


Цьогоріч вибірковими та капітальними ремонтами планують охопити понад два десятки івано-франківських вулиць, завершити роботи на дев’яти перехідних об’єктах, де ремонти розпочали торік, і почати реалізацію завершального етапу проекту сполучення Південного та Північного бульварів. Втім, уже зараз зрозуміло, що виконати усі ці плани буде вельми проблематично.

Першою у цьому році на капремонт закрили частину вулиці імені Богдана Хмельницького, яка вже дано перебуває у незадовільному стані. Її ремонтуватимуть поетапно, із заміною підземних мереж та влаштуванням нової основи. Такі  роботи у цьому році обійдуться містові найдорожче. На капремонт вул. Хмельницького у міському бюджеті на 2016 рік передбачено 4 млн. 538 тис. 600 грн. А найменше – 200 тисяч гривень – планують витратити на впорядкування маленької вулички Станіславської. У самому центрі міста вона сполучає вулиці Галицьку та Шеремети, яку, до речі, торік вимостили новою плиткою, пише ЗК

Серед інших кошторисних проектів – завершення реконструкції вулиці Шевченка на ділянці від вул. Січових стрільців до вул. Гординського. На це у головному фінансовому документі міста передбачено три мільйони гривень. Капремонт вулиці Княгинин обійдеться у 2 млн. 700 тис. грн. На вибірковий капремонт вул. Грюнвальдської заплановано витратити 1 млн. 490 тис. грн. і 1 млн. 480 тис. грн. – на вибірковий капремонт вул. Бельведерської.  По одному мільйону 450 тисяч гривень  у міському бюджеті передбачено на капремонти вул. Дорошенка, Гнатюка, Марійки Підгірянки, частини вул. Незалежності (від вул.Угорницької до моста) та частини вул. Івасюка (від буд. № 12 на вул. Угорницькій до вул. Незалежності), а також на вибіркові капремонти вул. Сухомлинського та Грушевського (на ділянці від вул. Вагілевича до вул. Гаркуші).
Капремонти вулиць Автоливмашівської та Гвардійської заплановано профінансувати у розмірі одного мільйона гривень. 900 тисяч передбачено на ремонт з’їзду з моста на вул. Тисменицькій, 700 тисяч – на капремонт вул. Військової, півмільйона – на вул. Слави Стецько і 250 тис. на завершення капремонту вул. Лермонтова.

У 2016-му завершать розпочаті торік ремонти вул. Хіміків, Промислової, Целевича, Угорницької, Покутської, Селянської, Глібова, укладуть верхній шар асфальту на з’їзді з мосту на вул. Галицькій та планують розпочати довгождану реалізацію завершального етапу проекту сполучення Південного і Північного бульварів. На будівництво нової дороги між вулицями  Бельведерською та Панаса Мирного у міський бюджет наразі заклали 2 млн. 500 тис. грн. Ще по сімдесят тисяч передбачили на проведення проектно-вишукувальних робіт на будівництво вулиць 24 Серпня та Стуса (на ділянці від вул. Миколайчука до 24 Серпня) і 50 тисяч гривень – на ПВР на капремонт вулиці Левицького. А фінансування капремонту вул. Мазепи комунальники сподіваються отримати з державного бюджету.

Втім, уже зараз зрозуміло, що виконати усі ці плани в повному обсязі буде вельми проблематично. Міський голова Руслан Марцінків неодноразово наголошував, що через зміни у законодавстві та бюджетному кодексі, якими уряд переклав на місцеві бюджети фінансування невластивих органам місцевого самоврядування функцій, зокрема, закладів профтехосвіти, цього року доведеться зменшувати фінансування ремонтів доріг та транспортної інфраструктури.