Бійця з Франківська посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня


Президент України відзначив високими державними нагородами 157 військових, які виконували бойові завдання у Донецькій і Луганській областях

З них 26 бійців удостоєні нагород посмертно, повідомляє Бліц-Інфо.

Зокрема, "За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане виконання військового обов’язку" орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно) відзначено капітана з Прикарпаття Віталія Сенюка.

Нагадаємо, 45-річний Віталій Сенюк загинув 14 січня близько 15.00 в районі села Новоолександрівка Попаснянського району Луганської області внаслідок прямого попадання протитанкової керованої ракети в автівку, в якій він їхав, смерть була миттєвою. У нього залишились батьки, дружина, молодший брат та троє дітей.

Довідково: 

Віталій Сенюк народився 8 липня 1971 року у селі Острівець Городенківського району Івано-Франківської області. Спочатку проживав у селі, підлітком поїхав навчатися до війського училища, а вже коли став військовослужбовцем, постійно з сім'єю переїзджав з місця на місце, куди кидала його доля (Чортків, Коломия, Івано - Франківськ).

Закінчив Ачинське військово - авіаційне технічне училище за фахом "старший технік літаків". Спочатку був у званні старшого лейтенанта, потім - капітана, нагороджений нагрудною медаллю за зразкову службу.

До темиВолонтер розповів, якою людиною був загиблий в АТО франківець Віталій Сенюк

У Франківську прощаються з загиблим в АТО Віталієм Сенюком