Франківці просять владу перевірити водіїв маршруток на знання правил


На сайті електронних звернень до міської влади почався збір підписів під петицією "Перевірити перевізників і водіїв маршрутних ТЗ на предмет дотримання правил перевезення пасажирів"

Автор петиції Любомир Х. зазначає, що водії женуться за пасажирами, переганяють одні другихм при цьому висаджують пасажирів зазвичай декілька метрів від зупинки.

"Кожен з нас зранку поспішає на роботу, на віідпочинок, на навчання тощо. Чекаючи на зупинці, ми стаємо свідком як маршрутні ТЗ підїзджають до зупинки, зупиняються, здійснюють посадку-висадку пасажирів і починають рух. В дощ люди похилого віку часом вимушені на зупинці ставати в калюжі, інші оббігають то спереду то ззаду ТЗ, щоб cісти. Самі ж водії женуться за пасажирами, переганяють одні других. Є в Правилах надання послуг пасажирського автомобільного транспорту такий гарний пункт - 147. Водій автобуса зобов'язаний: 11) зупиняти автобус для посадки та висадки пасажирів на відстані не більше ніж 0,5 метра від краю проїзної частини дороги; Щоб всього цього не траплялось водії необхідно перевірити водіїв і перевізників на предмет дотримання цих правил. Безпека перш за все", - йдеться у зверненні.

Підтримати петицію можна за посиланням.