Прикарпатець грабував жінок, щоб зробити подарунок дівчині


У обох випадках хлопець, рухаючись на велосипеді, на ходу викрав з плеча потерпілих на вулицях Івано-Франківська сумочки з грошима та особистими речами.

У першому випадку про вчинення пограбування працівникам Івано-Франківського відділу поліції повідомила 19-річна місцева жителька. Зі слів заявниці стало відомо про те, що 3 листопада невідома особа, рухаючись на спортивному велосипеді, вирвала з плеча потерпілої жіночу сумочку, в якій знаходились грошові кошти та особисті речі. Проте в сумочці була незначна сума коштів тож, можливо, тому зловмисник через кілька днів таким же способом пограбував і 30-річну франківчанку. Хлопець відкрито заволодів її сумочкою, вартістю 500 грн., в якій знаходились мобільний телефон марки "Престіжіо" вартістю 2500 грн. та грошові кошти в сумі 5200 грн., після чого покинув місце злочину, інформує прес-служба нацполіції в області.

Завдяки злагодженій роботі працівників кримінальної поліції Івано-Франківського відділу поліції особу зловмисника встановили та розшукали підозрюваного. Ним виявився 17-річний житель одного з навколишніх сіл Івано-Франківська.

Встановлено, що грабежі юний лихач вчиняв на позиченому в сусіда велосипеді. Мотив злочину він пояснив тим, що за викрадені кошти хотів купити своїй дівчині подарунок. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.186 (грабіж) Кримінального кодексу України.

За відкрите викрадення чужого майна санкцією статті передбачено покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі до чотирьох років. Проводиться слідство.