У Франківську спіймали псевдомінера фонтану


По опівночі до поліції на «102» надійшло повідомлення по телефону від невідомого про те, що 19 листопада о 00.40 год. на вул. Незалежності в Івано-Франківську замінований фонтан.

Працівники поліції оперативно виїхали на місце події з метою проведення перевірки щодо виявлення вибухонебезпечних предметів із залученням службової собаки, вибухотехніків із спеціальним технічним обладнанням тощо. У результаті пошуків вибухівки не виявлено, інформує прес-служба нацполіції в області.

В ході проведених пошукових заходів, спрямованих на встановлення особи, яка повідомила про замінування, правоохоронці встановили та затримали для з’ясування обставин підозрюваного у неправдивому повідомленні. Ним виявився житель обласного центру 1982 р.н., раніше судимий за вчинення крадіжок з проникненням у житло, інше приміщення. Чоловік надав визнавальні покази, а свої дії пояснив тим, що перебував у стані алкогольного сп’яніння та із хуліганських спонукань передзвонив у поліцію.

Зараз правоохоронці вирішують питання про оголошення зловмисникові підозри, відповідно до вчиненого ним правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України, яке карається позбавленням волі на строк від двох до шести років. Мобільний телефон, з якого він здійснив дзвінок у поліцію, правоохоронці вилучили. Проводиться слідство.