У Франківську розпочали розгляд апеляційної скарги Руслана Коцаби


Сьогодні о 9-й розпочали судовий розгляд апеляційної скарги на рішення Івано-Франківського міського суду, згідно з яким Руслана Коцабу взяли під варту на 60 днів на час слідства..

Захист просить відмінити судове рішення за 8 лютого щодо утримання під вартою івано-франківського блогера. Адже вважає, що інформація СБУ про те, що Коцаба хоче втекти у ДНР немає ніяких доказів, передає кореспондент "Бліц-Інфо".

В свою чергу прокурор вимагає залишити блогера Руслана Коцабу під вартою. І каже, що за статтями якими обвинувачують Коцабу не передбачено інших мір запобіжного заходу.

Натомість сам Руслан Коцаба називає справу проти судилищем і просить відпустити його, бо пережив інсульт. А також на його утиманні двоє дітей і жінка, яка не працює. І ще перестаріла мати та хворий вітчим, яки потребує щоденної допомоги.

Тож після заслухання двох сторін судді пішли у дорадчу кімнату.

До слова, суд не дозволив вести відео- та аудіозйомку під час судового розгляду

Нагадаємо, скандального івано-франківського журналіста Руслана Коцабу, який раніше закликав бойкотувати мобілізацію, затримала Служба безпеки України. Його обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 ч 1(державна зрада) та ст. 114 ч. 1 (шпигунство). Як відомо, раніше він брав участь у телемості з ЛНР та "засвітився" у Москві на передачі каналу "Росія 1". Його  обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 ч 1(державна зрада) та ст. 114 ч. 1 (шпигунство)