В Галичі відбувся фестиваль танцю «Галицька веселка»


На виконання соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича «Діти – майбутнє України» та у Рік дитячої творчості 2 червня у Галичі провели VI регіональний фестиваль танцю «Галицька веселка», присвячений Міжнародному Дню Європи та Міжнародному дню захисту дітей.

Організаторами свята виступили відділ культури, відділ освіти, відділ у справах сім’ї, молоді та спорту, служба у справах дітей районної державної адміністрації, районний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Галицька міська рада, пише "Pravda.if.ua"

У рамках відзначення свята було проведено конкурс малюнку на асфальті «Я маю право на щасливе дитинство!». До участі у конкурсі запрошувались діти віком від 7 до 14 років. Всього у конкурсі взяло участь 45 дітей, в тому числі й вихованці Міжрегіонального центру соціально-психологічної реабілітації дітей в Івано-Франківській області (с. Мединя).

Цього дня на майдані Різдва працівники районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та фахівці з соціальної роботи проводили ігротеки для дітей, до яких були залучені діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з багатодітних та малозабезпечених сімей та талановиті діти району. Переможці конкурсів та ігор були нагороджені призами.

На площі проведення свята Мала академія народних ремесел м. Галича (директор Стефанія Сидорук) презентувала розгорнуту виставку власних робіт, де гості свята мали можливість переглянути витвори мистецтв вихованців цього закладу.

Бурштинський торговельно-економічний коледж КНТЕУ представив галичанам свою продукцію, де всі бажаючі мали можливість скуштувати диво-випічку.

Справжньою кульмінацією дійства став фестиваль, у якому взяло участь 10 танцювальних колективів у різних вікових категоріях з Галицького, Косівського районів, Івано-Франківського міського центру дитячої та юнацької творчості, які подарували присутнім піднесений настрій, влаштувавши справжнє свято танцю. Захід відбувався в особливо веселій та дружній атмосфері. На завершення дійства всі танцювальні колективи отримали дипломи, сувеніри та солодкі подарунки.