Прикарпатські медики закликають не викликати швидку тільки через підвищення температури


В осінньо-зимовий період збільшується кількість простудних захворювань. Тому бригади швидкої допомоги, просто фізично, не в змозі надати допомогу при всіх випадках підвищення температури.

Прикарпатські медики роз'яснюють, в яких випадках не варто викликати швидку:

Підвищення температури при ГРЗ- це захисна реакція організму, тобто організм бореться з інфекцією. Лікують вірусні інфекції Ваші дільничні лікарі, тобто тепер вже сімейні. А "швидка" надає допомогу в екстрених випадках, тобто коли Ви вже самі не можете дати раду. Тому диспетчер, чи черговий лікар спочатку радить дати жарознижуючі препарати. Якщо немає ефекту і Ви зателефонували знову, то бригада приїде.

Небезпечним є підвищення температури вище 39 градусів у дітей першого року життя, у дітей в анамнезі яких вже були фебрильні судоми, у дітей з важкими вадами розвитку. Всі інші випадки підвищення температури при ГРЗ не є критичними, тим більше коли Вам призначив лікування сімейний лікар чи дав пораду диспетчер по телефону. Ви "виливаєте" на роботу швидкої багато бруду, але про свою відповідальність та обов`язки батьків забули.

В період епідемії грипу придбайте для своїх дітей жарознижуючі препарати. Профілактично, тобто заздалегіть, відвітайте та проконсультуйтесь з своїм лікарем і навчіться елементарним правилам першої допомоги. На кожній дільниці є лікар і медсестра, які Вам все розкажуть. І повірте, на перший день захворювання при ГРЗ ми нічого в легенях не вислухаємо. Тому лікарі призначають лікування на три дні, а потім просять знову прийти на прийом, щоб відкорегувати лікування.

Зізнайтесь, скільки раз Ви викликали швидку тільки через те, що" боїтеся чи в дитини немає запалення і треба її послухати" ? Всі бригади забезпечені ліками для надання допомоги, всі автомобілі постійно заправлені і ні один диспетчер Вам не сказав, що відсутнє пальне. Якщо у Вас на виклику працівники швидкої вимагали гроші,то негайно повідомте про це адміністрацію.