У Львові вирахували, який перевізник намагався скинути сміття на Прикарпатті


Напередодні на Долинщині затримали дві вантажівки з державною реєстрацією Закарпатської області, які прямували з Львівської області.

Одну вантажівку зупинено по дорозі до полігону, іншу - між селами Рахиня та Слобода Долинська.

Начальник Долинського відділення поліції Василь Хомин повідомив, що водії транспортних засобів стверджують - у транспортних засобах везли сміття з Львівської області. При затриманні було виявлено, що вантаж без відповідних супроводжуючих документів. За фактом порушення відкрито кримінальне провадження за статтею 239 КК України (Забруднення або псування земель).

Як повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації, недобросовісним перевізником виявився ФОП "Гангур М.В", якого вирахували за допомогою бази номерних знаків сміттєвозів, а також зважуванню цих транспортних засобів на вагових комплексах.

Відтак, в ЛОДА вимагають, аби правоохоронці покарали перевізника, адже він самовільно змінив маршрут та без дозволу вивантажив ТПВ в іншому місці.

Як відомо,  2 липня невідомі фури привезли і згрузили сміття в селищі Ланчин, що на Надвірнянщині. На тих же вихідних "гостинці" зі Львова підкинули у Микитинцях. Ще раніше львіське сміття покинули в орендованих приміщеннях в Хриплині.

Нагадаємо, сім міст Прикарпаття офіційно відмовились приймати сміття зі Львова

До теми: Голова ОДА каже, що Прикарпаття - на межі сміттєвого колапсу, в якому зараз Львівщина

Львівські чиновники кажуть, що сміття на Прикарпатті - то політична провокація

Львівське сміття на Прикарпаття "підкидали" як мінімум одинадцять разів