Власники квартир на Мазепи 35А стверджують, що франківські депутати «нагинають» забудівника, щоб «викачати» гроші


Ще з минулого року в Івано-Франківську триває конфлікт щодо зведення багатоквартирного будинку на Мазепи 35 А. А почалось все з того, що мешканці сусідніх будинків виступали проти зведення багатоповерхового будинку прямо під їхніми вікнами.

Після тривалої тяганини, на сесії Івано-Франківської міськради депутати прийняли рішення, відповідно до якого скандальний будинок по вулиці Мазепи 35А визнали самочинним. Тому цю багатоповерхівку мали відключити  від елетро- та водопостачання. Також міськрада у триденний термін мала звернутись до суду з вимогою знести будівлю.

Як тоді зауважила керівник юридичного відділу Надія Кедик, головний аргумент, який буде використаний в суді, - те, що ділянка, на якій сьогодні побудована багатоповерхівка, призначена для малоповерхового будівництва. Звичайно, таке рішення задовольнило тільки одну сторону конфлікту. Адже, поки тривали ці перипетії, забудівник встиг звести будинок та продати квартири. Тому такий розвиток подій збурив власників щойно зведеного житла. Про це вони написали у зверненні до міського голови Віктора Анушкевичуса та обласного прокурора Ігоря Настасяка.

На їхню думку, ще під час будівництва почалися проблеми, які штучно нагнітали окремі жителі міста, а також окремі депутати міської Ради, що призвело до численних перевірок забудовника та кількох судових засідань.

«Але вершиною владного і правового безчинства стало рішення сесії міської Ради про визнання будівництва не правочинним. Нам зрозумілі дії депутатів міської Ради, які таким чином “нагинають” підприємців, в тому числі і забудовників, щоб “викачати” з них гроші за прийняття правильних рішень на сесії – це їхня давня і доволі ефективна практика і, звичайно працівникам прокуратури про це також добре відомо», - йдеться у зверненні.

Франківці пишуть, що всі ці події заставили їх провести власне розслідування даної справи.

«Звичайно, ми розуміємо, що воно далеке від професійного, але факти – річ уперта і, при бажанні, прокуратура може встановити істину. Отже, ще на початку будівництва, скандальний чоловік на ім’я Анатолій Прут розпускав слухи про ніби-то неправомірне захоплення забудовником земельної ділянки. Неодноразово п.Прут, відомий тим, що в свій час притягувався до відповідальності за фінансові махінації, перешкоджав будівництву, загороджуючи проїзд до будівельного майданчика, а також підбурюючи деяких сусідів новобудови. Веде п.Прут себе нагло і агресивно, ніякі аргументи на нього не впливають, а повна підтримка його дій деякими скандальними депутатами міської Ради дозволяє скласти думку про якісь їхні спільні, можливо, інтереси. Звичайно, що під час цих провокативних дій п.Прута ми мали неодноразову розмову з керівником нашої фірми-забудівника. Серед власників квартир нашого будинку є і архітектори за фахом, і юристи, тому ми уважно вивчили всі документи, що стосувалися будинку на вул.Мазепи, 35А. При цьому виявили дуже цікаві факти:

-              по-перше, всі дозвільні документи на будову абсолютно відповідають нормам українського законодавства, що, до речі, підтвердили  неодноразові рішення виконкому по цьому питанню;

-              по-друге, Анатолій Прут, який будував раніше будинок за адресою Мазепи, 35А, здав його в експлуатацію за реквізитами фірми, якої на той час вже не існувало, скріпивши їх недійсною печаткою. Таким чином, мотивація А.Прута стала нам зрозумілою, він нападає, щоб під час здачі нашого будинку не відкрилася ще одна його афера», - пишуть майбутні мешканці Мазепи 35А.

А наостанок зауважують, що для них дуже важливо безперешкодно володіти своїм майном і порівнють міську раду з східними сепаратистами.

«Бо виглядає, що міська рада нічим не відрізняється від східних сепаратистів, які виганяють людей зі своїх осель. Рано чи пізно за підлість влади супроти населення доведеться відповідати. Тут і зараз, або “там і колись”. Приклад завершення злочинної діяльності Януковича яскраво про це свідчить. Багато з нас тяжко працювали, відмовляючи собі у всьому, щоб мати можливість отримати своє житло, багато хто оформив під це кредити, які зараз стали непомірно важкими», - скаржаться люди.

До звернення також додається список власників квартир у цьому будинку, які підтримують написане.