Громадський активіст просить суд заборонити будівництво біля франківського озера


В івано-франківському міському суді розпочалося підготовче засідання у справі за позовом Ріафета Гасимова до міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса щодо продовження договору оренду земель біля міського озера.

Представник Чирви просить суд заборонити "Вамбуду" та підприємцю Гасимову проводити будь які будівельні та підготовчі роботи, в тому числі взяття ґрунту, вирубування дерев під час слухання справи. Оскільки Чирва стверджує, що це порушує його право на користування зеленою зоною а також це може нанести непоправну шкоду екосистемі міста. Окрімт того, коли прийдеться знести забудову, то не можна буде повернути екологічний стан озера. Як докази, що там таки тривають роботи представник Чирви подав фото та відеоматеріали, а також посилання на інтернет-ресурси.

Натомість адвокат Гасимова каже, що посилання не інтернет-сторінки не можуть бути доказами. Те ж саме стосується фотографій.

Прокурор, вважає що потрібно підтримати позов щодо зупинення будівництва, оскільки термін дії договору оренди вже завершився і проводити будь-які дії орендар Гасимов не має права. 

Що стосується ще одного позову Чирви до Анушкевичуса, а саме  не продовжувати договір оренди, то представник Анушкевичуса заявляє, що мер не вчиняє дії які вимагає зупинити представник Чирви.

Вислухавши всі сторони суддя пішла у нарадчу кімнату.

До теми: Територію поблизу івано-франківського міського озера віддали під житлову забудову

Містяни протестують проти забудови франківського озера

Прикарпатські депутати просять екоінспекцію перевірити законність забудови міського озера

Франківці дискутують щодо забудови міського озера

До справи скандальної забудови озера долучилася прокуратура